Limburgs vakmanschap en
vriendschap

Over Noorbeek op de Kaart

&
Het TEAM
Christophe de Warrimont

Gastheer

Patriek Doelen

Chef

&
Missie

Om een kentering in de voedselproductie teweeg te brengen is er bewustwording in de huidige maatschappij nodig. We hoeven ons eten niet van “ver” te halen. Onze regio, Limburg en omstreken, heeft genoeg te bieden. Deze bewustwording jagen wij aan door culinaire evenementen te organiseren waarbij alleen maar lokale producten geserveerd worden.

Zo lokaal zelfs dat deze producten voor 80% uit een dorp komen, Noorbeek. Met Limburgse wijnen, streekproducten, lokale delicatessen en onze gastvrijheid brengen wij het potentieel van onze natuurlijke rijkdommen op je bord, en daarmee ook het potentieel van onze lokale voedselketen.

&
Visie

Als ondernemers zien wij een duurzame en groene toekomst voor ons. Een toekomst die klimaatverandering het hoofd biedt, bewustwording over de voedselketen bij de mens creëert en rust brengt in de uitputting van onze landbouwgronden. Volgens onze visie kan dit alleen als wij de voedselproductie zien te veranderen: van ver weg naar dichtbij. Van grootschalige monocultuur landbouw, waarvan het gros van de producten geëxporteerd wordt, naar agroforestrysystemen met een hoge biodiversiteit en een lokale afzetmarkt.

Terug naar inheemse planten en bomen die meer smaak opleveren of net andersom, nieuwe soorten aanplanten die ons zullen helpen bij de transitie naar plantaardig eten. In onze beleving kan niet alleen de boer of de overheid hierin een rol spelen, maar ook de (Lim)burger en zijn natuurlijke rijkdommen in de tuin of de weide.

Volg ons op Instagram

@noorbeekopdekaart